Degustačné menu, ktoré pritiahne hostí do reštaurácie či baru

Zamýšľate sa nad tým, ako do vašej reštaurácie, baru či bistra pritiahnuť hostí? Chcete sa na míle odlíšiť od vašej konkurencie a ponúknuť vašim zákazníkom niečo, čo nenájdu len tak na každom rohu? Máme pre vás 2 tipy, ktoré môžu ísť pri troške vašej šikovnosti a snahy ruka v ruke jeden s druhým. Sú nimi degustačné menu a tvorba nového menu v pravidelných intervaloch.

1. Degustačné menu na pritiahnutie hostí

Aj keď degustačné menu, v ktorom sú jedlá podávané spolu s rôznymi druhmi alkoholu, nie je v našich končinách úplnou raritou, nemôžeme povedať ani to, že by bolo všade k dostaniu. A práve to je hneď prvým dôvodom, prečo by ste ním mohli zabodovať vo vašom podniku a pritiahnuť tak doň nových, resp. udržať si stálych zákazníkov.

V podstate ide o koncept, v rámci ktorého ponúknete vašim hosťom niekoľkochodové degustačné menu v drobnejších porciách. Výnimočnosť takéhoto degustačného menu spočíva v tom, že ku každému jedlu v jednotlivom chode môžete priradiť napríklad alkoholický nápoj, ktorý bude k nemu pasovať ako uliaty. A, mimochodom, degustačné menu sa dá jednoducho zostaviť aj v takom podniku, v ktorom sa nevarí. Jednoducho, jeho ponuka môže pozostávať výhradne z nápojov – víno, pivo, destiláty, drinky, koktaily a podobne.

Náš tip č. 1: Ak máte vo vašom tíme šikovného barmana, môžete sa hostí spýtať, aké chute majú radi, prípadne na čo majú v danom momente chuť. Na základe toho im môže kreatívny barman namiešať „personalizovaný“ drink či koktail, ktorý bude výbornou voľbou k jedlu v degustačnom menu.

 

Náš tip č. 2: Degustačné menu môžete ponúkať vašim potenciálnym hosťom aj formou rôznych zliav či zľavových kupónov. Ide o fantastickú formu propagácie – obzvlášť pre tých, ktorí rozbiehajú nový podnik.

2. Nové menu pre rozmanitú ponuku

Tvorba nového menu sa zdá byť právom náročnou požiadavkou, obzvlášť pre začínajúce a rozbiehajúce sa podniky. Vymýšľanie nových jedál nie je záležitosťou na lusknutie prstov. Veľakrát si vyžaduje dlhé premýšľacie večery a prebdené noci. Vo výsledku sa však bude môcť váš podnik pochváliť rozmanitou ponukou, ktorá pravidelne poteší vašich stálych hostí niečím novým. Vy sa teda nemusíte báť, že by sa vaši zákazníci časom „objedli“, resp. „prepili“ vašej všednej ponuky.

Ruka v ruke – nové degustačné menu v pravidelných intervaloch

Po prečítaní predošlých riadkov už asi tušíte, kam približne mierime. Keď sa vám degustačné menu vo vašom podniku osvedčí a začne lákať do vašich priestorov zástupy ľudí, môžete ho vyskúšať aj meniť, dopĺňať či upravovať. Hostia, ktorí vás už raz navštívili a chutilo im, budú zvedaví na nové kombinácie, a noví zákazníci, ktorí u vás ešte neboli, budú plní očakávaní.

degustacne-menu

Ako sa ale hovorí, všetkého veľa škodí. Nepreháňajte to preto so zmenami v degustačnom menu príliš často. Bohato postačia novinky či zmeny raz mesačne, aby ich vôbec stihla verejnosť zachytiť. Práve v tomto prípade bude mnoho záležať aj od spôsobu, akým plánujete vaše novučičké degustačné menu zakaždým prezentovať. Účinným komunikačným nástrojom pre gastro prevádzky sa v dnešnej dobe zdajú byť nielen sociálne siete, ale aj vernostné programy ako také.

Odporúčanie na záver

Aj keď vás náhodou predstava degustačného menu, prípadne nového menu v pravidelných intervaloch oslovila, nezabúdajte na to, že váš podnik môžu navštevovať aj hostia s odlišnými preferenciami. Myslite preto i na zákazníkov, ktorí si odbehnú z práce na rýchly obed alebo na hostí, ktorí si prídu vychutnať pár drinkov po náročnom dni. Neupínajte sa výhradne na možnosť degustačného objednávania a na zostavovanie jedálničkov od výmyslu sveta. Doprajte vašim zákazníkom aj všednejšiu ponuku a majte v menu vždy niečo, čím zaručene pohladíte ich chuťové poháriky.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard