Čo vytvára dobrú atmosféru v reštauráciách?

V každej reštaurácii môžeme badať 3 základné aspekty, ktoré udrú hosťom do očí hneď pri ich prvej návšteve. Sú nimi kuchyňa, služby a atmosféra. Nemožno opomenúť skutočnosť, že každý z týchto aspektov má moc rozhodnúť o tom, či sa nový zákazník do reštaurácie vráti aj nabudúce. Znamená to, že majitelia a prevádzkari reštaurácií musia popri kvalitnej kuchyni a špičkových službách dbať aj na celkovú atmosféru v reštaurácii

Ako vytvoriť dobrú atmosféru v reštaurácii?

Gastropriemysel, resp. odvetvie stravovacích služieb je mimoriadne konkurenčnou oblasťou. Čo z toho vyplýva? Vo svojej podstate máte ako majiteľ, resp. prevádzkar reštaurácie zvyčajne len jednu šancu na to, aby ste dali vašim hosťom dôvod na ďalšiu návštevu. Ak ju premárnite a nesplníte očakávania vašich zákazníkov, nabudúce sa odoberú práve ku konkurencii.

Vaším prirodzeným cieľom by malo byť teda akési poskytovanie zážitkov, vďaka čomu sa k vám budú hostia opakovane vracať. Vytvorenie výnimočnej atmosféry v reštaurácii je preto nevyhnutnou a často prehliadanou súčasťou ponuky nezabudnuteľných zážitkov.

Toto je 6 tipov, ako vytvoriť dobrú atmosféru v reštaurácii:

Zlaďte zariadenie a farby

Je viac než pravdepodobné, že vaši hostia budú pozitívne vnímať, keď zladíte vaše zariadenie, nábytok, dekorácie a farby do konzistentného celku. Konzistencia je jedným zo spôsobov, ako vytvoriť dizajn reštaurácie, ktorý prispeje k jej výnimočnej atmosfére.

restauracia

Vychytajte správne osvetlenie

Na celkovú atmosféru v reštaurácii má obrovský vplyv aj osvetlenie. Zatiaľ, čo v bufetových zariadeniach, resp. v pohostinstvách rýchleho občerstvenia môžete pokojne zvoliť studenšie svetlo, tak v reštauráciách s posedením vychytajte atmosféru príjemným teplým svetlom.

Dajte priestor vhodnej hudbe

Umocniť príjemný zážitok hostí z návštevy vašej reštaurácie dokážete aj vhodne zvolenou hudbou. Voľte ju však uvážlivo, v závislosti od celkového smerovania vášho zariadenia, a nepúšťajte ju príliš nahlas. Vašim zákazníkom by mohlo byť nepríjemné, keby boli prinútení prekrikovať sa.

Nepodceňujte čistotu

Jedným zo základných predpokladov dobrej atmosféry v reštaurácii je aj čistota jedálenských priestorov, ako napríklad stolov, príborov, riadov, pohárov aj toaliet. Keby vaši hostia natrafili na lepkavé stoly plné omrviniek, špinavé či mokré toalety alebo by bolo ich občerstvenie sprevádzané zle umytým vybavením, určite by to neprispelo k pocitu dobrej atmosféry.

restauracia

Dbajte na pútavé prezentovanie jedál

Čo má prezentovanie jedla spoločné s atmosférou v reštaurácii? Nejde predsa o aspekt kuchyne, ktorý sme spomínali hneď v samom úvode tohoto článku? Určite ste aj vy postrehli, ako hostia v reštauráciách s obľubou fotia naservírované jedlo a uverejňujú ho na sociálnych sieťach. Je to jeden zo znakov, že sa u vás cítia dobre. Okrem toho, každý hashtag s názvom vašej reštaurácie môže prilákať ďalších zákazníkov.

Používajte technológie

Žijeme v dobe moderných technológií, v ktorej má takmer každý váš hosť poruke smartfón. Využite túto skutočnosť vo váš prospech a ponúknite vašim zákazníkom napríklad funkcie Inteligentného stola. Nielenže tým prispejete k dobrej atmosfére vo vašej reštaurácii, ale ešte aj zefektívnite zaužívané pracovné postupy, čím si prirodzene vydláždite cestičku za vyššími ziskami. Navyše, pre mnohých hostí to bude nová skúsenosť, o ktorej dozaista povedia aj svojim známym. A ako dobre viete, najlepšia reklama je pozitívne odporúčanie.

Ak chcete vedieť viac o Inteligentnom stole, ktorý je súčasťou aplikácie iKelp POS Mobile, ponúkame vám na ukážku video:

Slovo na záver

Bohužiaľ, faktom je, že neexistuje žiaden univerzálny kľúč k vytvoreniu dobrej atmosféry v reštaurácii. Snažte sa preto urobiť maximum, aby ste dali vašim zákazníkom pádne dôvody vrátiť sa k vám aj nabudúce. Majte na pamäti, že dobrá atmosféra v reštaurácii je jedným z najsilnejších faktorov, ktoré vyplývajú na celkový dojem z návštevy.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard